تعداد محصولات: 12
با این بخش بیشتر آشنا شوید!

کوکوپیت
کوکوپیت نوعی کمپوست است که از الیاف دور میوه نارگیل یا الیاف تنه درخت نارگیل درست می شود.این محصول ویژگیهایی دارد که باعث جذب و نگهداری رطوبت در خاک می شود و به علت وجود همین خاصیت ، از آن به وفور در باغبانی استفاده می شود .
به طور کلی اصلی ترین کشورهای صادر کننده کوکوپیت ، سریلانکا و هندوستان و اکثر کشورهای جنوب شرق آسیا می باشند.
از آنجا که کشور هند درختان نارگیل بیشماری دارد ، یکی از اصلی ترین تولید کننده گان کوکوپیت می باشد ولی محصولات تولیدی این کشور به خاطر شوری بیش از حد در کشور ما مشتری و طرفداران زیادی ندارد.
تولیدات کشور سریلانکا دارای کیفیت بالاتری می باشد و درصد شوری کمتری نیز دارد . میزان سرعت این ارقام در حجم گیری و باز دن در ب نیز بسیار بالاتر از انواع هندی می باشد .
عموما کوکوپیت به صورت قالبی و البته قالبهای فشرده تولید می شود و در مقصد نهایی با اضافه کردن اب به کوکوپیت آن را تبدیل به پودر کرده و آماده استفاده می نمایند.
انواع کوکوپیت را بشناسیم
تنوع انواع کوکوپیت بر اساس درصد اختلاط اجزای آن می باشد ولی در کل سه نوع متداول از انواع آن در ایران موجود می باشد .
یکی از انواع آن با بافت فاین می باشد . این نوع شامل هشتاد و پنج درصد پیت و الباقی آن الیاف با اندازه حداکثر چهار سانتی متر می باشد .
نوع دیگر آن به مدیوم معروف می باشد . در بافت مدیوم هشتاد تا هشتاد و پنج درصد پیت موجود می باشد و الباقی شامل الیافی با طول حداکثر پانزده سانتیمتر می باشد .
نوع دیگر کوکوپیت که به کوکوچیپس شناخته می شود از سی درصد پیت و سی تا شصت درصد پیپس تشکیل شده است .الباقی این نوع نیز شامل الیافی با اندازه های متغیر می باشد .
برخی از مزایای کوکوپیت نسبت به موارد مشابه
1- تخلخل هوايي عالي
کوکوپیت حتي در زماني كه پر از آب شده باشد ، دارای تخلخل هوايي بسيار خوبي می باشد که باعث افزايش رويش ريشه، گل و ميوه در گياهان مي شود.
2- نگهداري و جذب بسيار خوب آب
میزان جذب و نگهداري آب قالبهای کوکوپيت فشرده 7 تا 10 ليتر آب می باشد و در مقایسه با پیت ماس ، میزان بیشتری آب در خود نگه میدارد . همچنین سرعت رشد گیاه با استفاده از کوکوپیت در مقایسه با پیت ماس بسیار بالاتر می باشد.
3- ماندگاري بالا
کوکوپیت برخلاف سایر محصولات مشابه ديرتر از بين ميرود و به علت دارا بودن الیاف چوبی شکل در محيط های کشت ، مدت زمان طولاني تر باقی می ماند .
الياف کوکوپیت در خاک به مدت چهار تا پنج سال باقی مانده و از تراکم و فشردگي ذرات خاک جلوگيری کرده و محل مناسبي را برای رشد و توسعه ريشه فراهم مي نمايد.
اجزای کوکپویت را بشناسیم
به طور کلی کوکوپیت از سه جزء تشکیل می شود و محتمل است که در بافت های مختلف این محصول ، هر سه بخش و یا یکی از آنها وجود داشته باشد .
بخش اول کوکوپیت را اصطلاحا پیت می نامند . پیت به دانه های ریزی اطلاق می شود که ابعاد آن بین یک تا پنج میلیمتر است و رنگ ان قهوه ای تیره است .
بخش دیگر ، الیافهای نخ مانندی می باشد که بسیار نازک و ضخامت کمی دارند .طول این الیاف نیز متغییر می باشد .
بخش دیگر کوکوپیت نیز ، به  نام چیپس شناخته می شود . چیپسها ذرات بهم چسبیده الیاف و پیت می باشند که سایز آنها به اندازه چیسهای خوراکی می باشد .
کوکوپیت در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد
اصلی ترین موارد مصرف این محصول در کشتهای بدون خاک می باشد . به طور مثال می توان به مواردزیر اشاره کرد :
  • در کشت بدون خاک گلهای شاخه بریده مثل گل رز
  • در کشت هیدروپونیک محصول توت فرنگی
  • در کلیه تولیدات و کشتهای هیدروپونیک
  • در مبحث تولید نشاء