با این بخش بیشتر آشنا شوید!

سختی گیر آب ، یک نوع منبع ، حاوی مقادیری سیلیس و رزینهای تبادل یونی بوده و در دستگاه تصفیه آب تعبیه می شود.
سختی گیر آب دارای راه ورود و خروج ، راه ورود نمک ، راه تخلیه اب و بک واش می باشد و در بالا و پایین سختی گیر آب ، دو دریچه جهت دسترسی وجود دارد .
منبعی از نمک در کنار سختی گیر آب وجود دارد و به منظور احیای سختیگیر و توسط راه ورودی اب نمک ، با منبع اصلی سختی گیر آب در ارتباط است .
دریچه ای هم در بالای سختی گیر آب قرار دارد که کار این گیج یا دریچه نمایش دادن فشار آب موجود در سختی گیر آب می باشد و همچنین افت فشار داخل سختی گیر آب را نیز محاسبه می نماید.
سختی گیر آب دارای یک شیر اصلی به نام شیر سلویید بوده که این شیر ، بزرگترین و مهمترین شیر موجود در سختی گیر آب می باشد و کار این شیر ، تغییر مسیر آب از لوله اصلی سختی گیر آب به سایر مسیرها می باشد.
علاوه بر این شیر ، شیرهای دیگری نیز در سایر نقاط سختی گیر آب وجود دارد که هر یک وظیفه ای به عهده دارند.
از سایر شیرهای موجود در سختی گیر آب می توان به شیر هواگیری که در بالای سختی گیر آب قرار دارد اشاره کرد.شیر خط نمک نیز از دیگر شیرهای موجود در سختی گیر آب می باشد .
روشهای مختلفی برای حذف سختی آب و در واقع انواع مختلفی سختی یر آب موجود می باشد که از انواع آن می توان به سختیگ یر آب رزینی ، سختی گیر آب مغناطیسی ، سختی گیر آب الکترونیکی ، سختیگ یر آب الکترولیکی ، سختی گیر آب شیمیایی اشاره کرد که مورد اخر، خود شامل دو نوع سختی گیر آب شیمیایی ته نشینی و سختی گیر آب شیمیایی غیر ته نشینی می باشد.