راهکارهای کاهش ضرر و زیان در مرغداری‌ها

  • تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
  • بازدید : ۶۳۳
صنعت پرورش مرغ گوشتی امروزه نیاز به تولید جوجه‌ای با کارآیی فراوان، افزایش وزن سریع، ضریب تبدیل غذایی خوب و ماندگاری زیاد دارد تا بیشترین میزان گوشت را تولید کند.
غفور عبداللّهی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: با توجه به اینکه جوجه‌های گوشتی طوری اصلاح شدند که سرعت رشد زیاد و راندمان غذایی فراوانی دارند بنابراین مرغ‌های گله‌های مادر نیز باید، صفات ژنتیکی مشابهی داشته باشند با وجودیکه افزایش وزن سریع در جوجه‌های گوشتی ضروریست.
وی افزود: توجه نکردن به وزن مرغ‌ها و خروس‌های گله مادر گوشتی می‌تواند سبب به تأخیر افتادن آغاز تولید تا پس از 25 هفتگی شود در نتیجه شمار کمتری تخم از هر قطعه مرغ حاصل شده، باروری و جوجه درآوری کاهش می‌یابد و مرغ در حال تخم‌گذاری نسبت به هوای گرم حساستر می‌شود بدین ترتیب تلفات چنین گله‌ای بیشتر بوده و عملکرد کم‌تری را نشان می‌دهد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی درباره‌ی مهم‌ترین هدف در مزارع مرغ مادر گفت: هدف کلی در مزارع مرغ مادر تولید شمار فراوان جوجه یکروزه گوشتی و تخم‌گذار با کیفیت عالی است برای رسیدن به این هدف مدیریت اصولی، اهمیت فراوانی دارد.
عبداللّهی تأثیرات استرس گرمایی را در نیازهای غذایی طیور بیشتر دانست و ادامه داد: شمار عواملی که برروی احتیاجات مواد مغذی طیور تحت استرس گرمایی از طریق تغییرات در متابولیسم و پاسخ‌های بیولوژیکی مؤثر باشد بسیار بیشتر از آنهایی است که مواد مغذی مورد نیاز طیور را در دمای خنثی تحت تأثیر قرار می‌دهد.
جاوید بهروزین، مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: افزایش آگاهی از نیازهای طیور و رعایت کردن راهکارهای اقتصادی در رابطه با پرورش طیور به نوعی کاهش ضرر و زیان را در پی دارد.
وی افزود: مدیریت تهویه، دما و رطوبت نقش مهمی در تولید و سلامت گلّه ایفا می‌کند.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: سطح مدیریت پرورش و یا بعبارتی عوامل مدیریتی تأثیرگذار در میزان بهره‌وری و تولید در سالن‌های مرغداری است.
بهروزین ادامه داد: شناسایی نیازهای واقعی طیور و برطرف کردن این نیازها برای تولید بیشتر و راهکارهای اقتصادی برای افزایش سود پرورش‌دهنده همان مدیریت پرورش طیور است.
وی یادآور شد: مدیریت تهویه‌، عملی است که در آن تهویه به بهترین شکل امکانپذیر بوده و گرد و غبار و گازهای سمّی و آلوده از سالن مرغداری خارج و هوای تازه جایگزین آن می‌شود.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی درباره‌ی دمای مناسب برای تولید بهینه مرغان افزود: دمای مناسب دمایی است که مرغان بهترین تولید را از خود نشان داده و بدن آنها در مقابل آن دما کوچکترین واکنش و استرسی را نداشته باشد، بنابراین مدیریت دما را می‌توانی ایجاد دمایی مناسب با بهره‌وری کامل از سوخت و انرژی قلمداد کنیم.
بهروزین خاطرنشان کرد: رطوبت مناسب، درصدی از رطوبت است که در مجاورت آن طیور بهترین تبادلات تنفسی را انجام داده و بیشترین مقاومت را در مقابل ویروس‌ها و باکتری‌ها از خود نشان می‌دهند.
بر اساس این گزارش، نقص هر یک از این عوامل، مرغدار را با مشکل جدی رو به رو کرده است و با کاهش میزان تولید به تولیدکننده آسیب‌های سنگینی وارد می‌شود.

خبرگزاری ایسنا – 93/2/4

دیدگاه ها


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید

همزمان با تأیید انتشار دیدگاه من، به من اطلاع داده شود.
* دیدگاه هایی كه حاوي توهين است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن دیدگاه های خود به صورت حروف لاتين (فينگليش) خودداري نماييد.