با این بخش بیشتر آشنا شوید!

کود ورمی کمپوست چیست  چگونه تولید می شود
کود ورمی کمپوست مواد هضم شده از سیستم گوارش کرم می باشد که به علت دارا بودن میکروارگانیسم های مفید و فعال و مواد آلی ، رشد گیاه را تسریع می بخشد .کود ورمی کمپوست جزو کودهای آلی می باشد که بسیار سبک ، نرم و بدون پوست میباشد که از نظر ظاهری شبیه به قهوه گرانوله می باشد .کیفیت کود ورمی کمپوست ارتباط مستقیم با غذایی که کرم استفاده کرده دارد.

مزایای استفاده از کود ورمی کمپوست

کود ورمی کمپوست کمک به حل مواد معدنی خاک میکند.
• به علت وجود چربی در ورمی کمپوست ، این کود نسبت به سایر کودها بسیار غنی می باشد.
• به دلیل دارا بودن آنزیمهای مفید ، کود ورمی کمپوست مواد آلی و معدنی خاک را به خوبی تجزیه و در اختیار گیاه قرار می دهد.
• استفاده از کود ورمی کمپوست به ویژه در گل و گیاهان باعث رنگ پذیری بهتر گیاه می شود.
• کود ورمی کمپوست در اصلاح فیزیکی خاک نقش عمده ای دارد و باعث سبک شدن خاک می شود و به این طریق در بالا بردن قدرت جذب و حفظ رطوبت خاک تاثیر فراوانی خواهد داشت.
• این کود حاوی مقادیر فراوانی از عناصر ماکرو و میکرو می باشد.
• همچنین دارای مقادیر زیادی از آهن و مس می باشد .
•  ورمی کمپوست بدون بو و برای استفاده در فضای سبز و محیطهای بسته بسیار مناسب می باشد .
• ورمی کمپوست دارای مقادیر فراوانی از هورمون اکسین که برای رشد گیاه بسیار ضروری است میباشد .
• میزان مصرف این کود بسیار کمتر از سایر کودها می باشد .
• ورمی کمپوست بخاطر خاصیت اسیدی که دارد باعث جذب مواد غذایی غیر محلول در خاک شده و همچنین از فرسایش خاک نیز جلوگیری می کند.
• کود ورمی کمپوست این توانایی را دارد که بیشتر از 6 برابر حجم خود ، رطوبت و آب را در خاک نگه دارد.
کود ورمی کمپوست به لحاظ ظاهری شکل بسیار مناسبی برای مصارف خانگی دارد .
مقدار و نحوه مصرف کود ورمی کمپوست
مانند هر کود دیگری قبل از کودپاشی زمین با کود ورمی کمپوست بهتر است آنالیز خاک انجام شده و با مشاوران و کارشناسان تغذیه گیاه نیز مشورت شود . کود ورمی کمپوست را در زمان کاشت نهال به صورت چالکود می توان استفاده کرد همچنین به 
اینکه چه میزان از این کود مورد استفاده قرار گیرد بستگی به نوع و جنس خاکی که کمپوست در آن مصرف می شود دارد .
به طور کلی پیش از مصرف این کود باید مورادی از نظر نوع خاک ، جنس ۀن و تغذیه گیاه مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد .اگر این کورد به منظور مبارزه با موضوع فرسایش خاک مورد مصرف قرار گیرد ، بین 300 تا 500 کیلو در هر هکتار باید مورد استفاده قرار گیرد . از انجا که ورمی کمپوست دارای سطح نسبتا بالایی از کربنات می باشد ، استفاده از آن در زمینهای کشاورزی با درجه قلیاییت بالا ، باعث افزایش سطح پی اچ خاک می شود بنابراین استفاده از ان برای این نوع زمینها توصیه نمی شود .
مهمترین مشخصه ورمی کمپوست‏
طبق ادعای محققین ، مهمترین خاصیت و مشخصه ورمی کمپوست این است که در طی پروسه هضم غذا در روده کرم های خاکی ، مواد غذایی که در خاک وجود دارند ، کاملا آماده جذب برای گیاه می شوند . این مواد که نیرات ، فسفر ، پتاسیم ، منیزیم و کلسیم هستند ، در مجموع سبب تثبیت خاک می گردند و این موضوع در نهایت باعث شادابی گیاه و افزایش محصول و راندمان کشاورزی می گردد .
برای استفاده از این کود در گیاهان آپارتمانی کافیست خاک گلدان را به عمق 2 تا 5 سانتیمتر بردارید و ورمی کمپوست را به جای ان قرار دهید و سپس با خاک به صورت سطحی ، آن را مخلوط نمایید .
در باغچه های خانگی در هر متر مربع ، دو تا سه کیلوگرم از خاک ورمی کمپوست را با خاک مخلوط و مور استفاده قرار دهید .
برای استفاده از ورمی کمپوست در صیفی جات نیز لازم است یک و نیم تا دو و نیم کیلو از آن را با خاک سطحی و به عمق ده تا پانزده سانتیمتر ، مخلوط نمایید .
در درختان مثمر و میوه دار سه تا پنج کیلو برای هر درخت به صورت چالکود مورد استفاده قرار میگیرد که این رقم برای درختان غیر مثمر به دو تا سه کیلوگرم برای هر درخت تغیر می کند.
برای استفاده ورمی کمپوست برای کاشت نهال کافیست 500 گرم از ان را برای هر نهال به صورت چالکور به کار برد و رد زمینهای زراعی بسته به نوع خاک و کشت ، 6 تا 9 تن در هر هکتار مورد استفاده قرار می گیرد.