سؤالات متداول

قیمت چاله کن پشت تراکتوری با توجه به انواع آن و سایزهای متفاوتی که داراست چیزی حدود 20 تا 30 میلیون تومان می باشد

قیمت مته چاله کن با توجه به انواع آن و سایزهای متفاوتی که داراست چیزی حدود 300 تا یک میلیون تومان می باشد

با این بخش بیشتر آشنا شوید!


دستگاه چاله کن را با نام های نهال کن، گودال کن، چال کن نیز می شناسند. از چاله کن ها برای حفاری و ایجاد حفره در کشاورزی و سایر امور استفاده می کنند. چاله کن ها با قدرت و توان بالا، عملیات حفاری را سرعت می بخشند. این دستگاه دارای مته هایی با سایزهای متفاوت، برای حفاری در عمق های مختلف است. 

کاربرد چاله کن

برای کارهایی از قبیل حفر انواع گودال، حفر گودال برای کاشت نهال و درختچه، کاشت لوله های فنس و تیرهای چوبی، ایجاد چالکود و یا کشت دانه های خاص از چاله کن استفاده می شود.

ایجاد چالکود

در باغهای میوه که نیاز به بهبود خاک و تغذیه گیاه از طریق کود دادن به درختان بخصوص کودهای دامی می باشد، اقدام به ایجاد چال کود میکنند. یکی از کاربردهای مهم چاله کن ها ایجاد چالکود در اطراف درخت است. 

چالکود

 به همین منظور دو طرف و یا چهار طرف درختان را چاله کنده و خاک خارج شده را با کود دامی و سایر کودها مخلوط کرده و درون چاله را پر میکنند که بعد از گذشت زمان و دسترسی ریشه ها به این چال کودها منابع غنی از کود در اختیار درختان قرار میگیرد فقط باید بعد از ایجاد این چال کودها دقت کنند چنانچه دیواره داخلی چال کود سفت و سخت شده است توسط بیل یا سایر ابزارها در دیواره ها خراش ایجاد نمایند تا نفوذ ریشه ها به داخل چال کود راحتتر انجام شود .  

معایب دستگاه چاله کن

دستگاه چاله کن در کنار مزیت های زیادی که دارد، مشکلات و معایبی نیز دارد که در ادامه مطلب به آنها اشاره شده است:

  • قطعه کار با اندازه محدود: یک قطعه کار با اندازه محدود فقط می تواند تراش داده شود. 

  • سوراخ ناهموار: توجه داشته باشید که با استفاده از چاله کن، امکان ایجاد سوراخ های ناهموار با توجه به جنس سطح کار وجود دارد.

  • لبه های برش خورده: ممکن است در حین حفر چاه، لبه‌های سطح کار برش خورده و آسیب ببیند.

  • سوراخ های بزرگ: قطعه کاری که بسیار بزرگ است با چاله کن انجام شدنی نیست.

  • شکستن مته: در مواردی که سطح کار از مقاومت بالایی برخوردار است امکان شکستن مته وجود دارد.

انواع چاله کن

چاله کن ها در انواع زیر موجود می باشند:

  • چاله کن دستی

  • چاله کن موتوری

  • چاله کن برقی

  • چاله کن پشت تراکتوری

  • چاله کن فرغونی

 

چاله کن دستی

چاله کن دستی یکی از روش های قدیمی حفر گودال بوده که با استفاده از نیرو انسانی کار می کند و به صورت دو تیغه بیلچه ای و مارپیچی طراحی شده است. در مدل دو تیغه بیلچه ای، دو بیل طراحی شده به حالت باز به درون زمین می روند، خاک را بر می دارند و به صورت بسته از زمین بیرون می آیند. این عملیات، تا رسیدن به عمق مورد نظر ادامه پیدا می کند. چاله کن مارپیچی، از یک تیغه و چند پره تشکیل شده است. این چاله کن دارای یک محور چرخان بوده که با چرخش می تواند عملیات حفاری را انجام دهد.

چاله کن موتوری

ایجاد چاله در کشاورزی به منظور نصب حصار و کاشتن نهال، بدون استفاده از ابزاری خاص، کار بسیار دشوار و وقت گیری است. استفاده از چاله کن این امکان را می دهد که چاله هایی با عمق و عرض های مختلف ایجاد کنیم. چاله کن موتوری که به آن گود کن هم گفته می شود، در دو نوع تک نفره و دو نفره برای حفاری به عمق کمتر از یک متر استفاده می شود. گودال کن های موتوری در انواع برقی، بنزینی یا دیزلی ارائه می شوند. نوع بنزینی با موتور های دو زمانه و چهار زمانه ارائه می گردد. چاله کن موتوری با موتور بنزینی از چاله کن دیزلی و برقی سبک تر است و برای خاک های نرم و حفر گودال هایی با عمق کم طراحی شده است. اما قدرت مته چاله کن موتوری بنزینی با مدل های برقی و دیزلی هیچ فرقی نمی کند. گیربکس چاله کن ها با روغن یا خشک کار می کنند. به طور کلی از چاله کن موتوری برای حفاری به عمق کمتر از یک متر استفاده می شود.

چاله کن

چاله کن برقی

چاله کن برقی، نیروی لازم برای چرخش شافت خود را از برق دریافت می کنند. زمین کن بیشتر برای کار های بزرگ به خصوص عملیات درون شهری و برای کاشت درخت استفاده می شود. چاله کن برقی در دو نوع تک نفره و دو نفره موجود است و سرعت و قدرت بالایی دارد. این زمین کن ها نسبت به چاله کن بنزینی صدای کمتری تولید می کنند.

چاله کن پشت تراکتوری

چاله کن پشت تراکتوری که به آن مته چاله کن پشت تراکتوری، گودال کن یا چاله کن تراکتوری نیز گفته می شود، وسیله ای است که پشت تراکتور بسته شده و با استفاده از نیروی خروجی PTO تراکتور، اقدام به حفر چاله می کند. این وسیله در کشاورزی و باغبانی کاربرد بسیاری دارد. دستگاه چاله کن تراکتوری با سرعت عملیات چاله کنی را انجام می دهد. استفاده از این چاله کن ها باعث صرفه جویی در وقت و هزینه می گردد. این مدل چاله کن مختص تراکتور های باغی می باشد.

چاله کن تراکتوری به اتصال سه نقطه تراکتور نصب می شود و قدرت خود را از محور pto تراکتور دریافت می کند. این چاله کن برای کاشت درخت، نهال، گود برداری و ریشه کنی و بسیاری موارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد و به تناسب کاربرد، از مته های با اندازه های مختلف استفاده می شود.

چاله کن پشت تراکتوری قابلیت حفر گودال تا عمق 110 سانتیمتر و با قطر 30 الی 60 سانتیمتر را دارد. چاله کن تراکتوری از چهار قسمت اصلی شاسی، گیربکس، مته و گاردان (اتصال تراکتور به دستگاه حفاری) ساخته شده است. این چاله کن ها مجهز به کلاچ ایمنی می باشند. در مواقع برخورد مته به موانع خیلی سخت و سنگ های بزرگ مانع شکسته شدن مته می شوند. در فیلم زیر آموزش صفر تا صد نحوه استفاده از چاله کن پشت تراکتوری را می توانید مشاهده نمایید:

نحوه کار چاله کن پشت تراکتوری

 نحوه کار در چاله کن تراکتوری به این شکل است که قدرت از PTO به گاردان، سپس از گاردان به گیربکس و در نهایت از گیربکس به مته منتقل شده و عمل حفاری انجام می شود. جنس مته ها از فولاد و سایز آن ها از 25 تا 60 سانتیمتر قابل تغییر است. چاله کن هیدرولیکی علاوه بر سایز مته، بر حسب تعداد بازو ها به تک بازو، دو بازو و چهار بازو دسته بندی می شوند که با نصب بر روی تراکتور کار می کنند. قطر حفاری شده توسط چاله کن تراکتوری بیش از 30 سانتی متر و عمق چاله نیز بیش از یک متر خواهد بود.

قیمت چاله کن تراکتوری

قیمت چاله کن و مته چاله کن پشت تراکتوری در مهرماه سال 1401 در حدود قیمت زیر می باشد:

انواع چاله کن تراکتوری قیمت چاله کن تراکتوری
قیمت چاله کن پشت تراکتوری با مته 25 بدون گاردان  حدود 23,600,000 تومان
قیمت چاله کن تراکتوری با مته 45 بدون گاردان حدود 25,100,000 تومان
قیمت چاله کن تراکتور گلدونی با مته 25 بدون گاردان حدود 22,900,000 تومان
مته چال کن 35 سانتی همراه با گاردان  حدود 27,100,000 تومان
مته چال کن 45 تا 60 سانتی همراه با گاردان حدود 28,900,000 تومان

قیمت چاله کن پشت تراکتوری دست دوم

با توجه به افزایش شدید قیمتها مخصوصا در حوزه ادوات کشاورزی، ممکن است برای پایین آوردن هزینه‌های خود تمایل به خرید چاله کن پشت تراکتوری دست دوم داشته باشید. جهت خرید دست دوم این محصول لازم است تا از میزان استفاده چاله کن و سالم بودن آن اطمینان حاصل نمایید.شما می توانید درخواست خود را به صورت آگهی در بازار بزرگ کشاورزی ایران به صورت رایگان ثبت نمایید تا در صورتی که کشاورزان دیگری تمایل به فروش چاله کن پشت تراکتوری خود داشته باشند با شما تماس بگیرند.

چاله کن فرغونی

در واقع چاله کن فرغونی یک امکان است که به چاله کن های موتوری (چاله کن یک نفره و چاله کن دو نفره) اضافه می شود و به حفر راحت تر چاله کمک می کند. تفاوت چاله کن فرغونی با چاله کن تک نفره و چاله کن دو نفره اضافه شدن شاسی و چرخ است. به این صورت که دستگاه چاله کن بر روی شاسی مجهز به چرخ سوار می شود و این امکان را به کاربر می دهد که کار حفر چاله را با سرعت، قدرت و همچنین امنیت بیشتر انجام دهد. در چاله کن های دو نفره به دلیل وجود موتور قدرتمند تر و سنگین تر باید از دو نفر کاربر استفاده شود که بتوانند دستگاه چاله کن را کنترل کنند. اما با چاله کن فرغونی می توانیم با یک نفر کاربر از همان موتور یا حتی موتور قوی تر استفاده کنیم. در انتخاب چاله کن فرغونی علاوه بر کیفیت موتور و مته، کیفیت شاسی و استحکام آن نیز حائز اهمیت است. توان موتور چاله کن های فرغونی معمولا 3 اسب و حجم موتور آن ها 68 سی سی است.

انواع مته چاله کن

انواع مته چاله کن های موتوری معمولا در طول های ۸۰ سانتیمتری و قطر های ۱۰،۲۰ و ۳۰ سانتی متری هستند. تفاوت انواع مته های چاله کنی در کیفیت و استحکام مواد استفاده شده و تعداد دور مارپیچ آنهاست. زیاد بودن دور مارپیچ باعث راحت شدن عمل تخلیه گودال ایجاد شده می شود. مته های چاله کن را می توان به صورت مستقیم یا به واسطه ی فنر لرزش گیر به چاله کن متصل نمود. فنر لرزش گیر می تواند ضربات ناگهانی که در اثر برخورد مته به سنگ ها ایجاد می شوند را دمپ کرده و عمر گیربکس را افزایش دهند. برحسب نیاز شما می توانید از هر یک از سایز های مته ها برای چاله کنی استفاده نمایید.

هر یک از مته های دستگاه چاله کن کاربرد خاصی دارند. معمولا از مته ی قطر ۱۰ سانتی متری جهت گودال هایی برای فنس کشی یا گودال کنی اولیه در زمین های سفت استفاده می شود. مته قطر ۲۰ معمولا برای چالکود یا گودال کنی اولیه برای نهال کنی استفاده می شود. همچنین از مته برای افزایش قطر حفره ی ایجاد شده توسط مته ی قطر ۱۰ سانتیمتری نیز استفاده می شود. مته ی قطر ۳۰ سانتیمتری کاربردی مانند چالکود و کاشت نهال دارد.

معمولا مته ی چاله کن پس از مدتی استفاده در اثر برخورد با سنگ و خاک دچار فرسودگی می شوند. که نیاز به تعویض خواهند داشت.

قیمت مته چاله کن

قیمت حدودی انواع مته چاله کن در مهرماه سال 1401 در جدول زیر آورده شده است:

انواع مته چاله کن قیمت مته چاله کن
مته چاله کن ۳۰ سانتی متری HD-D30 حدود ۶۴۰٫۰۰۰ تومان
مته چاله کن 10 حدود ۳۳۰٫۰۰۰ تومان
مته چاله کن ۲۰ سانتی متری HD-D20 حدود ۶۰۰٫۰۰۰ تومان
مته چاله کن موتوری قطر 25 سانتی متر حرفه ایحدود 700,000 تومان