تعداد محصولات: 139
با این بخش بیشتر آشنا شوید!

کود زیستی چیست
همانطور که میدانید ، مصرف بیش از اندازه کودهای شیمیایی ، اثرات زیانباری بر طبیعت به جای گذاشته و منجر به آلودگی های محیطی و زیستی فراوانی گردیده اند . علاوه بر این ، مصرف کودهای شیمیایی بر سلامت انسان و سایر موجودات زنده نیز تاثیرات فراوانی گذاشته است. همه این موارد ، کارشناسان و متخصصین این شاخه را بر آن داشت تا اقدام به تولید و ساخت کودهایی نمایند که تاثیران مخرب کمتری بر محیط زیست و انسانها بگذارد . این کودها که در اصطلاح به آنها کود زیستی اطلاق می شود علاوه بر تامین نیازهای خاک و گیاه ، تاثیرات مثبتی بر محیط زیست نیز دارد .
اولین نوع کود زیستی در حدود یک قرن پیش تولید و استفاده شد و پس از آن به تدریج ، تولید و استفاده از انواع کود زیستی گسترده تر گردید .
هدف از بکار بردن کود زیستی در کشاورزی
اصلی ترین هدف از مصرف کود زیستی ، تقویت خاک و باروری و حاصل خیز نمودن زمین می باشد . با مصرف کود زیستی و تامین نیازهای غذایی خاک و گیاه ، راندمان و عملکرد گیاه در رشد و حاصلخیزی بیشتر شده و منجر به افزایش محصول و بالا رفتن کیفیت آن می گردد .
در واقع به منظور حفظ منابع موجود در خاک و تامین سلامت افراد جامعه چاره ای جز در پیش گرفتن روشهای کشاورزی زیستی مبتنی بر کشت و استفاده از کود زیستی باقی نمی ماند .
محصول نهایی حاصل از مصرف کودهای زیستی نه تنها فاقد باقی مانده سموم می باشد بلکه از لحاظ طعم و کیفیت نیز دارای برتری های فراوانی نسبت به سایر کودها می باشد لذا امروزه مصرف محصولات کشاورزی و غذایی اصل از کشاورزی ارگانیک و کودهای زیستی طرفداران زیادی در جوامع به دست اورده است .
مزیتهای استفاده از کود زیستی در خاک
• مصرف کود زیستی سبب کاهش استفاده از کودهای شیمیایی شده که به مزیتهای عدم استفاده از کودهای شیمیایی در بالا اشاره شد .
• استفاده از انواع کود زیستی سبب بالا رفتن میزان مواد غذایی موجود در خاک شده که این موضوع سبب رشد و باروری و حاصلخیزی خواهد شد .
• استفاده از انواع کودهای زیستی تاثیر بسزایی در جلوگیری از فرسایش خاک خواهد داشت .
• با بهره گیری از گوگرد موجود در کودهای زیستی ، شوری خاک نیز اصلاح می گردد.
• قدرت جذب مواد غذایی در گیاهان با استفاده از کود زیستی و ارگانیک افزایش خواهد داشت .
تقسیم بندی کلی کودهای زیستی
در یک دسته بندی کلی می توان کودهای زیستی را اینگونه دسته بندی نمود :
کود های زیستی جلبکی
کودهای زیستی قارچی
کودهای زیستی باکتریایی
میکروارگانیسم های مفید