تعداد محصولات: 48
با این بخش بیشتر آشنا شوید!

کود ارگانیک چیست
اصولا کود ارگانیک به هر نوع کودی که منشاء طبیعی داشته باشد اطلاق می شود . به این معنی که کود ارگانیک از موجودات زنده نظیر گیاهان ، حیوانات و .. و یا مشتقات آنها مانند کودهای حیوانی ، کمپوست و ... تشکیل شده و از آنجا که تمامی این مواد ، منشاء طبیعی دارند و در تهیه و تولید آن ، هیچ نوع ماده یا فرایند شیمیایی دخالت نداشته به کود ارگانیک موسوم می باشند .
ویژگیهای منحصر به فرد کود ارگانیک
عناصر تشکیل دهنده کود ارگانیک شامل فسفر ، پتاسیم ، ازت و سایر عناصر مغذی و معدنی مورد نیاز گیاه می باشند که این نیاز گیاه را به خوبی تامین مینمایند .
یکی از ویژگیهای کود ارگانیک ، نحوه آزاد سازی تدریجی و طولانی مدت مواد غذایی موجود در کود می باشد ، ازین رو استفاده از کود ارگانیک به مراتب کم خطر تر از سایر کودها می باشد .
استفاده از کود ارگانیک در حفظ محیط زیست و خاک و ممانعت از آلودگی های محیطی بسیار موثر می باشد . همچنین کود ارگانیک روند فرسایش خاک را کند می نماید و میزان ماندگاری آب در خاک به ویژه در خاکهای شنی و ماسه ای را افزایش می دهد و منابع آبهای زیر زمینی را از مواد سمی محفوظ نگاه می دارد .
ثابت شده گیاهان تغذیه شده با انواع کود ارگانیک به مراتب دارای محصول پربارتری نسبت به سایر گیاهان می باشند و مقاومت بیشتری نیز در برابر بیماریها و آفات دارند .
همچنین استفاده از کود ارگانیک به لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه تر از سایر کودها می باشد زیرا به علت کاهش آلودگیها و عوامل بیماری زای خاک موجب افزایش بهره وری خاک و کاهش هزینه های تولید می گردد.
از دیگر مزایا و ویژگیهای کود ارگانیک ، تامین انرژی لازم به منظور انجام فعالیت های میکروبی خاک می باشد که این موضوع سبب افزایش میکرو ارگانیسم های خاک می گردد .
در کنار مزایای و ویژگیهای انواع کود ارگانیک ، باید به برخی از معایب و نقایص این نوع کودها نیز اشاره نمود .
از آنجا که کود ارگانیک توسط میکروارگانیسم ها به مواد معدنی قابل جذب و مورد مصرف گیاه تبدیل می شود ، استفاده بیش از حد از آنها ممکن است باعث کاهش ازت خاک شود زیرا این مواد توسط میگرو ارگانیسم ها و باکتریهای خاک تجزیه می گردند و از آنجا که ازت موجود در خاک توسط باکتریها صرف تجزیه مواد آلی می گردد ، لذا تا مدتی پس از مصرف کود ارگانیک ، خاک دچار کمبود ازت میگردد . بنابراین کود ارگانیک باید به صورت مستمر و مداوم استفاده گردد .
عده ای به اشتباه کود ارگانیک را همان کود طبیعی میدانند اما کود طبیعی به کودی اطلاق می شود که بطور همزمان حاوی مواد آلی و کانیهای غیر آلی باشد . در واقع کود طبیعی می تواند شامل مواد آلی و مواد غیر آلی باشد .
اگر چه کود طبیعی و کود آلی متفاوت هستند اما در اصلاح عامیانه ، هر کودی که از طریق روشهای شیمیایی تولید نشود ، کود ارگانیک تلقی می شود .
کودهای شیمیایی با سرعت بیشتری در دسترس و اختیار گیاه قرار می گیرند زیرا قدرت انحلال این نوع کودها در آب زیاد می باشد ولی از آنجا که استفاده از این نوع کود ها بسیار راحت می باشد ، استفاده مداوم و بیش از حد انها ، رایج تر از انواع کود ارگانیک بوده که این خود ، باعث سوختن گیاه شده و از طرفی کودهای شیمیایی ، به اندازه انواع کود ارگانیک قادر محافظت از گیاه در برابر انواع میکروبهای خاک نمیباشد .