تعداد محصولات: 48
با این بخش بیشتر آشنا شوید!

استفاده از انواع اصلاح کننده خاک به منظور برطرف نمودن مشکلات خاکهای گوناگون
به منظور اصلاح خاصیت قلیایی یا سدیمی بودن خاک ، نه تنها نیاز به آب شویی و زهکشی هست ، استفاده از انواع اصلاح کننده خاک نیز میتواند بسیار موثر باشد .
در یک تعریف کلی می توان گفت که اصلاح کننده خاک ، ترکیبی از عناصر و موادی می باشد که به منظور تغییر و اصلاح ساختار ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاک استفاده می شود .
متداولترین و بهترین روش استفاده اصلاح کننده خاک ، بکار بردن آن در طول دوره رشد گیاه به وسیله آب آبیاری و یا استفاده از آن در خاک می باشد .
همانطور که اشاره شد در خاکهای سدیمی برای بر طرف نمودن قلیاییت بیش از حد خاک ، از انواع اصلاح کننده استفاده می شود . در بروز چنین مشکلی ، کلسیمی که در این ترکیب وجود دارد ، سبب جایگزینی با سدیم می شود و همین تغییر سبب بر طرف شدن مشکل سدیمی بودن بیش از حد خاک می شود .
در ترکیب اصلاح کننده خاک های سدیمی ، گوگرد و گچ بکار می رود و این ترکیب یا از طریق اختلاط با خاک و یا از طریق آبیاری ، سبب رفع مشکل می گردد .
در مواردی نظیر خاک های رسی ، استفاده از انواع کود حیوانی و یا کود سبز میتواند به منزله اصلاح کننده خاک باشد .
به منظور اصلاح خاکهای آهکی که بیشتر مناطق خشک را در بر گرفته نیز باید از اصلاح کننده خاک استفاده نمود . در این مناطق به علت کمبود رطوبت خاک ، عناصری نظیر کربنات و کلسیم به میزان زیادی در خاک وجود دارد که این موضوع سبب پیدایش کربناته شدن و یا آهکی شدن خاک می گردد .
همانطور که میدانید آهک بیش از حد در خاک با افزایش سطح پی هاش خاک سبب بروز خاصیت اسیدی خاک شده و این موضوع بر توانایی حلالیت سایر عناصر تاثیر می گذارد بنابراین در چنین شرایطی نیز به منظور اصلاح خاک ، از ترکیبات اصلاح کننده متناسب با خاک استفاده می شود .
به منظور اصلاح خاکهای گچی نیز با تغذیه خاک توسط انواع کود های گوگردی ، و کودهای شیمیای با خاصیت اسیدی ، میتوان شرایط محیطی مناسبی برای گیاه ایجاد نمود .