تعداد محصولات: 67
با این بخش بیشتر آشنا شوید!

کود حیوانی

مواد مغذی موجود در خاک‌های کشاورزی به مرور کاهش می‌یابد و جایگزین کردن این مواد به زمین‌ها و باغات کشاورزی بخش مهمی از روش‌های اصلاح خاک را به خود اختصاص داده است. یکی از راه‌های افزودن مواد مغذی به خاک استفاده از  کود‌های کشاورزی است. به فضولات حیوانات مختلف مانند اسب، گاو، گوسفند و مرغ و دیگر پرندگان کود حیوانی گفته می‌شود. کود حیوانی یکی از دردسترس‌ترین و قدیمی‌ترین نوع کودهاست که کشاورزان از گذشته‌های دور از انواع آن برای تقویت و بهبود خاک زمین‌های خود استفاده می‌کردند. کود حیوانی باعث افزایش مواد آلی خاک، ظرفیت نگهداری آب، زهکشی خاک و تقویت رشد موجودات مفید خاک می‌گردد. با ما همراه باشید تا با انواع کود حیوانی و مزایای آن بیشتر آشنا شویم.

 

انواع کود حیوانی

کود حیوانی از انواع کودهای آلی و ارگانیک است که  به تامین مواد مغذی و رطوبت خاک کمک می‌کند. کودهای حیوانی اسب، کود حیوانی گاو، کود حیوانی گوسفند و کود مرغی و سایر طیور از این نوع هستند. هریک از کودهای حیوانی داری سطوح مختلفی از مواد مغذی هستند و استفاده از آن‌ها باید بر اساس نیاز گیاهان و محصولات کشاورزی به مواد مغذی صورت گیرد. مثلا نسبت کربن و نیتروژن موجود در کود حیوانی مشخص کننده گرم بودن یا سردبودن آن می‌باشد. کودهای گرم نیتروژن بیشتری نسبت به کربن دارند و حرارت زیادی تولید می‌کنند و بیشتر در زمین‌های سرد و مرطوب و  برای گیاهان اسید دوست استفاده می‌شوند.

کودهای سرد کربن بیشتری نسبت به نیتروژن دارند. این کودها به کندی تجزیه می شوند و حرارت زیادی تولید نمی‌کنند. کود اسب و مرغ  از انواع کود گرم و کود گوسفند و گاو جزء کودهای سرد محسوب می‌شوند.

 

کود گوسفندی

کود مرغی

کود گاوی

کود اسب

عنصر

3.62

3.61

2.26

3.1

ازت

0.68

1.99

0.64

0.54

فسفر

2.67

1.66

2.04

1.37

پتاسیم

1.81

7.09

1.42

0.32

کلسیم

0.47

0.89

0.44

2.30

منیزیم

0.21

0.31

0.15

0.11

سدیم

0.49

0.61

0.40

0.33

گوگرد

درصد مواد مغذی در کود حیوانی تازه

کود حیوانی گوسفندی

کود حیوانی گوسفند کودی بسیار خشک است که به سرعت تجزیه می‌شود. درصد نیتروژن این کود پایین است و به همین دلیل در دسته کودهای سرد قرار می‌گیرد. این کود سرشار از عناصر ضروری مانند فسفر و پتاسیم است اما نسبت به کودهای گاوی املاح کمتری دارد. مزیت کود حیوانی گوسفندی داشتن بوی کم است که باعث استفاده از آن در باغ‌ها و باغچه‌های خانگی است.  

 

 بهترین کود حیوانی

همانطور که اشاره شد کودهای حیوانی داری سطوح مختلفی از مواد مغذی هستند و استفاده از آن‌ها باید بر اساس نیاز هر محصول کشاورزی به مواد مغذی صورت گیرد. کیفیت فیزیکی کود حیوانی به عواملی چون نوع حیوان، کیفیت مواد بستری، میزان پوسیدگی کود، تغذیه دام، میزان بذر علف‌های هرز، اسپور بیماری‌ها، لارو و تخم حشرات بستگی دارد. به طور مثال اگر میزان یک عنصر خاص در نوع تغذیه دام کم باشد، کود حاصله نیز از نظر آن عنصر ضعیف خواهد بود. با این حال محبوبیت برخی از کود های حیوانی براساس تجربه بیشتر از بقیه است. یکی از این کودها کود حیوانی مرغی است که در مقایسه با کود حیوانات دیگر مواد مغذی بیشتری دارد. یکی از علل این مسئله داشتن رژیم غذایی متنوع در مرغ‌ها می‌باشد.

 

مقدار کود حیوانی برای هر درخت

کود حیوانی به سبب داشتن مواد مغذی، بهبود وضعیت خاک، نفوذ بیش تر آب در خاک، باعث افزایش طراوت و شادابی درختان می‌شود. میزان کود حیوانی موردنیاز هر درخت تابع فاکتورهایی چون بافت خاک، مواد آلی خاک، نوع گیاه، سن درخت و حتی میزان بارندگی می‌باشد. مثلا هر چه سن درختان و تراکم کشت بیشتر باشد، کود حیوانی بیشتری مورد نیاز است. همچنین خاک‌هایی دارای بافت سنگین در مقایسه با خاک‌های دارای بافت سبک به کود حیوانی بیشتری نیاز دارند. به طور کلی مقدار مصرف کود حیوانی در یک هکتار تقریبا معادل 10 تن و مقدار آن برای هر درخت تقریباً ۵ تا ۱۰ کیلوگرم در چالکود است.

 

زمان استفاده از کود حیوانی برای درختان

زمان استفاده از کود حیوانی برای درختان بیشتر تابع نوع خاک می‌باشد. بهترین زمان استفاده از کود حیوانی در زمین‌های سنگین بیشتر در پاییز و هنگام شخم زدن زمین و در زمین‌های سبک و شنی  به سبب احتمال شستشو و فرسایش خاک در اواخر زمستان یا اوایل بهار می‌باشد.

 

مضرات کود حیوانی

مصرف کودهای حیوانی نیز مانند دیگر کودها باید با دقت و در زمان مناسب صورت گیرد تا باعث آسیب به گیاهان و درختان نشود. مثلا کود مرغی اگر به خوبی پوسیده و کمپوست نشود می‌تواند گیاهان را بسوزاند و حتی از بین ببرد. همچنین برخی از کودهای حیوانی می‌توانند باعث ورود بذر علف‌های هرز و برخی بیماری‌ها گردد.

 

خرید کود حیوانی

کود حیوانی به سبب در دسترس بودن، قیمت بسیار ارزان و دارا بودن ترکیبی از عناصر معدنی و آلی کاربردهای گسترده‌ای در زراعت و کشاورزی دارد. با خرید کود حیوانی از فروشندگان معتبر کودهای کشاورزی می‌توانید از مزایایی چون افزایش هوادهی، افزایش نفوذپذیری آب، افزایش میزان نیتروژن و فسفر  خاک و افزایش فعالیت بیولوژیکی خاک برخوردار شوید. هنگام خرید کود حیوانی به نکاتی چون کم بودن میزان علف‌های هرز کود و پوسیده بودن کود توجه فرمایید.

 

فروش کود حیوانی

فروش کود حیوانیدر انواع کود اسبی، گاوی، گوسفندی  توسط بسیاری از تولیدکنندگان کودهای حیوانی صورت می‌گیرد. میزان فروش کود حیوانی در تمام طول سال یکسان نیست و فاکتورهای زیادی چون کیفیت، قیمت کود حیوانی، حجم تولیدات محصولات کشاورزی و... بر فروش کود حیوانی اثر می‌گذارند. لازم است تا کشاورزان با توجه به نوع زمین خود اقدام به خرید نمایند.

 

قیمت کود حیوانی

همانطور که ذکر شد کود های حیوانی انواع متفاوتی دارند. این کودها غالبا به دو شکل جامد و مایع و به صورت بسته‌ای یا فله در بازار عرضه می‌شوند. از این رو قیمت کود حیوانی به نوع کود و نوع بسته بندی آن بستگی دارد. کیفیت نیز عاملی تاثیرگذار است. کیفیت کود حیوانی به شدت تحت تاثیر تغذیه دام، آب و هوا، نژاد و سن دام، بستر و... بستگی دارد.

 

قیمت کود حیوانی بسته ای

همانطور که اشاره کردیم کودهای حیوانی به دو صورت بسته‌ای یا فله در بازار عرضه می‌شوند که این فاکتور نیز بر روی قیمت کود حیوانی تاثیر می‌گذارد. قیمت کود حیوانی بسته ای غالبا کمی بیشتر از قیمت کود حیوانی فله است. 

 

قیمت کود حیوانی فله 

 قیمت کود حیوانی فله گاوی در بسته‌های 50 کیلویی در اواخر فروردین 1402 در حدود 270000 تومان بوده است. برای استعلام دقیق قیمت کود حیوانی فله و بسته‌ای در انواع جامد و مایع می‌توانید با همکاران ما در تماس باشید.