-
تأمین کننده: تولیدی و بازرگانی هوا سلولز
پد سلولزی مرغداری
پرندگان اهلی (مانند مرغ) در مقایسه با سایر حیوانات نسبت به گرما حساستر هستند و باید بهطور مناسب در برابر گرما محافظت شوند. هر گونه اشتباه در تنظیم دما و رطوبت روی محصولات این دامهه تاثیر منفی میگذارد. برای مثال، زمانی که دمای محیط به ۷۵ درجه فارنهایت (۲۹.۱ درجه سانتیگراد) میرسد، تولید تخممرغ کاهش مییابد، اندازه تخمها کوچک میشود و پوسته آنها نازکتر میشود.
همچنین دمای 37.7 درجه سانتیگراد میتواند باعث مرگ مرغ شود. بهطور کلی نگهداری از طیور در فصل گرم تابستان یکی از مشکلات اصلی صنایع مرغداری و فضاهای شبیه به آن است. برای رفع این مشکل در این صنعت سعی شده تا با استفاده از سیستمهای سرمایش تبخیری، حد مطلوب و استانداردی از دما را تامین نمایند. پد سلولزی مرغداری یک ایده جدید و مؤثر برای بهینهسازی سیستمهای سرمایش تبخیری در صنعت مرغداری و صنایع مشابه است.
سرمایش تبخیری حاصل از پد سلولزی مرغداری میتواند به رشد مطلوبتر مرغ کمک کند. برای جوجههای تخمگذار نیز استفاده از پد سلولزی مرغداری و خنک کردن هوای محیط باعث افزایش سطح تولید و کیفیت بهتر تخم می شود. از طرف دیگر هوای مرطوب تولیدشده توسط پد مرغداری، باعث خروج آمونیاک، گرد و غبار، دی اکسید کربن و حشرات از محیط میگردد.
پد سلولزی مرغداری چیست و چگونه استفاده می شود؟
هدف از ساخت پد سلولزی مرغداری، افزایش راندمان سیستمهای سرمایش تبخیری است. جریان هوا با عبور از محیط مرطوب و جذب رطوبت از آن محیط، خنک میشود. بنابراین کافی است تا با قرار دادن یک مولد هوا در کنار یک محیط مرطوب،یک جریان هوای بسیار خنک در آن سوی محیط دریافت نمایید. ابتداییترین سیستمهای سرمایش تبخیری، کولرهای خانگی هستند که سطح رطوبت پایین و سرعت فرسایش پوشال از معایب آن محسوب میشوند. علاوه بر این پوشالها مستعد رشد انواع قارچها و دیگر عوامل بیماریزا هستند و میتوانند جریان هوای خروجی از سیستم سرمایش تبخیری را به شدت آلوده سازند. ایده ساخت پد سلولزی مرغداری برای رفع این نقاط ضعف در سیستمهای سرمایش تبخیری صورت گرفته است.
پد سلولزی مرغداری سطح رطوبت بسیار بالایی و سرعت فرسایش بسیار پایینی دارد. جذب حداکثری آب در پد سلولزی مرغداری باعث خنکسازی بهتر و ایجاد هوای مطبوعتر در محیط و کاهش هزینه و آب و برق در راهاندازی سیستم سرمایش تبخیری در مرغداریها میگردد. در سیستم پد سلولزی خنک کننده، هوا به سبب فشار منفی ایجاد شده توسط هواکش، با کمترین مقاومت ازسطوح خیس پد عبور میکند و با ورود به محیط مورد نظر، باعث کاهش دما در حدود ۱۰ تا 15 درجه سانتیگراد میگردد.
پد سلولزی خنک کننده (پد کولینگ مرغداری ) در حال حاضر بهترین ایده برای خنکسازی فضاهای بزرگ نگهداری از طیور است. پد های سلولزی مرغداری خاصیت خودشویی دارند که باعث جلوگیری از رسوبگذاری پد میگردد.
مزایای استفاده از ﭘﺪ ﺳﻠﻮﻟﺰی
مزایای استفاده از ﭘﺪ ﺳﻠﻮﻟﺰی به جای پوشال بهطور کلی عبارتاند از:
• ﻧﺼﺐ آسان
• پایداری و از دست ندادن ارﺗﻔـﺎع به سبب ﺳﺎﺧﺘار محکم و منظم
• پایداری و طول عمر مفید بیشتر
• جلوگیری از انتقال باکتریهای مضر به فضای داخلی
• کاهش مصرف برق به سبب کاهش فشار
• جذب بالای آب به علت استفاده از مواد اولیه مرغوب
• سرعت پایین رسوب گذاری
• جلوگیری از رشد قارچها و باکتریها و مقاوم در برابر کپکزدگی
• کاهش نفوذ گرد و غبار به سبب استفاده از لایههای مختلف
• تنوع بالای ابعاد و ضخامت
• خنککنندگی بیشتر و کاهش دمای فضا تا 11 درجه سانتیگراد
• بازده بالا حتی در شرایط کاهش فشار آب
انواع پد سلولزی خنک کننده
پد سلولزی خنککننده در اندازههای طولی، عرضی و ارتفاع متفاوت تولید و به بازار عرضه میشوند. پد سلولزی خنک کننده اغلب بر اساس کارآیی و سایز دستهبندی میشوند و انتخاب هر نوع از آن براساس محیط، میزان خنک بودن هوا و افت فشار صورت میگیرد. شهر تهران یکی از قطبهای تولیدکننده انواع پد های سلولزی با کیفیت در کشور است.
راندمان بالای پد های سلولزی در مقایسه با پوشال باعث افزایش فروش پد سلولزی در تهران شده است. بسیاری از مصرفکنندگان در این شهر و دیگر شهرهای کشور، به جای پوشال های قدیمی از پد های سلولزی مرغوب و با کیفیت استفاده میکنند. پد سلولزی خنککننده بر اساس کاربرد به انواع زیر دستهبندی میشوند:
• پد سلولزی مرغداری
• پد سلولزی گلخانه
• پد سلولزی دام و طیور
• پد سلولزی خانگی
• پد سلولزی کشاورزی
ابعاد پد سلولزی
پدهای سلولزی خنک کننده در ضخامت و ابعاد متفاوت مورد استفاده قرار میگیرند. پدهای سلولزی بر اساس ضخامت به انواع پد سلولزی 5 سانتی متری، پد سلولزی ۱۰ سانتی متری، پد سلولزی ۱۵ سانتی متری و پد سلولزی ۶۰ سانتی متری و براساس ارتفاع به انواع پد سلولزی با ارتفاع ۱ متر، پد سلولزی با ارتفاع ۱.۵ متر و پد سلولزی با ارتفاع ۲ متر دستهبندی میشوند. پد سلولزی 5 متری کاربرد گستردهای در صنعت مرغداری دارد. همچنین از پد سلولزی 5 سانت بیشتر در سیستمهای خنککننده اماکن و ساختمانهای کوچک استفاده میشود.
نحوه تولید پد سلولزی
پد سلولزی از ورقهای نازک و موجدار کاغذ کرافت تولید میشود. کاغذ کرافت مورداستفاده در پدهای سلولزی مرغداری از کنف، درخت کاج و بامبو ساخته میشود. کاغذ کرافت قابلیت جذب آب بسیار بالایی دارد. اما لازم است که در مراحل ساخت پد سلولزی مرغداری، به نوعی از فاسد شدن و یا تجزیه آن جلوگیری کرد. برای این کار از رزین استفاده میشود. کاغذ های کرافت مورداستفاده در ساخت پد سلولزی مرغداری دارای لایهای از رزین هستند.
راندمان بالای سیستمهای سرمایش تبخیری مستلزم توزیع یکنواخت آب در سطح واسط تبخیری است. پد سلولزی مرغداری به دلیل شکل هندسی خاص خود و بافت منظم اعمال شده در آن، میتواند آب را بهطور یکنواخت در تمام سطح پخش نموده و سطح تماس بالا و کیفیت یکسانی در جریان عبوری هوا ایجاد نماید.
نصب پد سلولزی مرغداری
بهطور کلی بسیاری از سیستمهای سرمایش تبخیری مرغداریها و یا دیگر اماکن صنعتی مشابه دارای تجهیزات کاملی هستند که بر اساس سیستمهای قدیمی از پوشال برای عملیات خنکسازی بهره میبرند. برای افزایش راندمان و بهتر شدن روند خنکسازی هوا در این صنایع ممکن است تعویض کل سیستم منطقی نباشد. در این حالت تنها کافیست پد های سلولزی خنک کننده را جایگزین پوشال نماییم. تولیدکنندگان پد های سلولزی با درک این نیاز، محصولات خود را طوری طراحی میکنند که تعویض آن با پوشال به راحتی امکانپذیر باشد. لازم به ذکر است که به پد سلولزی گاهی پوشال سلولزی نیز گفته میشود.
قاب پد سلولزی
کنار هم قرار گرفتن بلوکهای پد سلولزی مستلزم استفاده از قاب پد سلولزی است. این قابها در جنسها، طرحها، ابعاد و فرمهای متفاوتی موجود هستند. برخی از انواع قاب پد سلولزی عبارتاند از:
• قاب پد سلولزی آلومینیومی
• قاب پد سلولزی گالوانیزه
• قاب پد سلولزی استیل
• قاب پد سلولزی فولاد گالوانیزه
قابهای آلومینیومی به سبب مقاومت در برابر زنگزدگی، دارای طول عمر بالاتری هستند. اما به سبب قیمت بالاتر، بسیاری از تولیدکنندگان از گالوانیزه برای ساخت قاب پد سلولزی استفاده مینمایند.
کاربرد کاغذ در مرغداری
همانطور که گفته شد حفظ بهداشت و عدم بروز آلودگی به محیط مرغداری یکی از مهمترین مواردی است که باید در مرغداریها موردتوجه قرار گیرد. چراکه شیوع هر نوع بیماری در مرغداری، میتواند تلفات جبرانناپذیری بر صاحب آن وارد سازد. در بالا به لزوم استفاده از پد سلولزی مرغداری بهعنوان یکی از راهکارهای مؤثر صحبت کردیم. یکی دیگر از روشهای بهینهسازی شرایط مرغداری استفاده از کاغذ رول بستر مرغداری است. این ابزار که به کاغذ بهداشتی جوجه نیز معروف است، به سبب جذب رطوبت، از کپک زدن غذای طیور و تخمهای آنها و نیز ایجاد بوی نامطبوع فضولات پرندگان جلوگیری میکند و تلفات را به میزان چشمگیری کاهش میدهد. سطح صافکاغذ رول بستر مرغداری مناسب برای راه رفتن و خوابیدن طیور است و به دلیل صافی و نرمی، مانع آسیب دیدن تخممرغها میشود. کاغذ رول بستر مرغداری در ابعاد متنوع در بازار عرضه میگردد.