تعداد محصولات: 16
با این بخش بیشتر آشنا شوید!

چمن زن

امروزه با افزایش جمعیت و نیاز بیشتر به فضاهای سبز، چمن‌کاری به‌عنوان یکی از بهترین نوع فضای سبز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. چمن‌کاری علاوه بر زیبایی و ایجاد لطافت در محیط، با کاهش فضاهای خاکی و گرد و غبار، از نظر بهداشتی نیز حائز اهمیت است. چمن‌زارها نیز مانند هر فضای سبز دیگر، نیاز به مراقبت و رسیدگی دارند. در گذشته عمل چمن زنی با ابزارهای ساده‌ای چون داس و قیچی صورت می‌گرفت اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و افزایش سطوح وسیع چمن کاری در جوامع، این ابزارهای ساده جای خود را به انواع دستگاه چمن زنی داده‌اند. در این مطلب با این ابزارهای کاربردی بیشتر آشنا خواهیم شد.

ماشین چمن زنی

ماشین چمن زنی، یکی از ابزارهای کاربردی کشاورزی با یک یا چند تیغه یا قرقره‌ی گردان است که برای کوتاه کردن یکنواخت چمن مورداستفاده قرار می‌گیرد. چمن ‌زن دارای تیغه‌های مکانیکی قابل‌تنظیم است که با حرکت به سمت جلو عمل کوتاه کردن چمن را انجام می‌دهند. دو نوع اصلی تیغه در ماشین های چمن زنی استفاده می‌شود. در برخی از چمن زن ها، تیغه‌ها حول یک محور عمودی قرار گرفته‌اند. این دسته به‌عنوان ماشین هاب چمن زنی چرخشی یا روتاری شناخته می‌شوند. برخی دیگر دارای یک یک میله برش و مجموعه تیغه‌های متعدد حول یک محور افقی هستند و در دسته‌ی ماشین چمن زنی سیلندری یا قرقره‌ای قرار دارند.

ماشین چمن زنی در سال 1830 توسط ادوین برد بادینگ از گلاستر شین انگلستان اختراع شد. ماشین چمن زنی بادینگ اساساً برای کوتاه کردن چمن در زمین‌های ورزشی و باغ های وسیع به‌عنوان جایگزینی برای داس طراحی شد و در 31 اوت 1830 حق امتیاز بریتانیا را دریافت کرد. بطور کلی یک دستگاه چمن زن شامل سه بخش اصلی شاسی، موتور متحرک و واحد برش چمن (تیغه) می‌باشد. انواع مختلفی از ماشین چمن زنی وجود دارد که هر کدام برای مقیاس و هدف خاصی مناسب هستند.

انواع دستگاه چمن زنی

چمن‌زن‌ها از لحاظ منبع توان به‌طور معمول به 4 دسته چمن زن دستی، برقی یا شارژی، موتوری بنزینی و تراکتوری و از لحاظ نحوه حرکت به انواع چمن زن دستی و خود گردان (موتور برقی یا گیربکسی) تقسیم می‌شوند. نوع خودگردان در دو نوع چهار چرخ و دو چرخ محرک عرضه می‌شوند.

 برخی چمن زن ها دارای مخزنی برای جمع‌آوری چمن‌های کوتاه شده هستند. برخی مخزن ندارند و تنها قادر به کوتاه کردن چمن هستند. برخی از دستگاه های چمن زنی نیز علاوه بر کوتاه کردن چمن، دارای قابلیت‌هایی چون کوددهی و جمع‌آوری ضایعات نیز هستند.  

چمن زن دستی

چمن زن دستی اولین نسل دستگاه چمن زنی هستند. چمن زن دستی فاقد هر نوع نیروی محرکه‌ای هستند و توسط نیروی انسانی کار می‌کند. این مدل چمن زن دارای مزایایی چون قیمت پایین، وزن سبک، نداشتن آلودگی صوتی و سازگاری با محیط زیست هستند، اما باعث خستگی شدید در فرد می‌شود و قابل استفاده در فضاها و زمین‌های بزرگ نیستند. لازم به ذکر است که کوتاه کردن چمن‌ها توسط این نوع چمن زن اغلب به یکنواختی انواع موتوری نیست و سرعت انجام کار با آن بسیار پایین‌تر از انواع چمن زن موتوری است.  

چمن ‌زن گیربکسی (بنزینی)

چمن ‌زن گیربکسی با استفاده از یک محرک بنزینی دو زمانه یا چهار زمانه تک سیلندر کار می‌کند و قدرتی معادل 3 تا 8 اسب بخار دارد.نیروی محرکه در چمن زن بنزینی توسط یک موتور بنزینی تامین می‌شود. این مدل چمن زن ها داری مزایایی چون قدرت بالا، سیستم رانش به جلو، برش یکنواخت و معایبی چون وزن سنگین و سرو صدای زیاد هستند و در مکان‌هایی با فضای سبز وسیع که نیاز به موتور پر قدرت و جابجایی فراوان دارد، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. چمن زن های بنزینی یکی از پرکاربردترین ابزارها در این زمینه هستند که طرفداران زیادی دارند. بنزینی بودن این چمن زن ها، امکان استفاده از آن‌ها در همه مناطق، حتی مناطق بدون برق را فراهم ساخته است. با این حال به سبب داشتن صدای زیاد بهتر است از استفاده از آن‌ها در مکان‌های آموزشی و بیمارستان‌ها اجتناب شود.

چمن زن برقی و چمن زن شارژی

چمن زن برقی دارای موتور برقی است که نیروی محرکه‌ی آن از برق تامین می‌شود و برای استفاده‌ی خانگی، مصارف نیمه صنعتی یا مصرف در مناطقی که دسترسی به برق امکان‌پذیر باشد، مناسب هستند.

چمن‌زن شارژی دارای یک باطری شارژی است که گشتاور مورد نیاز جهت حرکت شفت را تامین می‌کند و جهت استفاده برای مصارف خانگی و با حجم کم طراحی و تولید شده است. هر دو این دستگاه‌ها به سبب داشتن صدای کم و عدم آلودگی، سازگار با محیط زیست و حافظ طبیعت هستند. ازطرفی از چمن زن بنزینی سبک‌تر و ارزان‌ترند و کارکردن با آن‌ها راحت‌تر است. نیاز به نیروی برق و قدرت کمتر نسبت به چمن زن بنزینی، از معایب این نوع دستگاه چمن زنی است.

بهترین چمن زنی برقی

ماشین چمن زنی یک ابزار حیاتی برای کوتاه کردن و نگهداری از چمن‌زارها است. از این ابزار کاربردی در زیباسازی زمین‌های ورزشی، فضاهای سبز عمومی و خصوصی و... بسیار مؤثر است. قبلا اشاره کردیم که چمن زن برقی یکی از بهترین و کاربردی‌ترین انواع دستگاه چمن زنی است که در محل‌هایی که امکان دسترسی به برق وجود داشته باشد، می‌توان از آن استفاده کرد.حال ممکن است سؤال شود که بهترین چمن زنی برقی چهویژگی‌هایی دارد؟ بهترین چمن زن برقی، چمن زنی است که: 

¨      طراحی سبک و در عین حال ارگونومیکی داشته باشد.

¨      دارای یک موتور با توان و قدرت مناسب باشد.

¨      در حین کار با دستگاه چمن زن تعادل لازم را داشته باشد.

¨      شرایط نگهداری از آن آسان باشند و مستلزم تعمیرات پیچیده نباشد.

¨       تا حد امکان آلودگی‌‌های صوتی و محیطی کمتری ایجاد نماید.

چمن زن تراکتوری

چمن زن تراکتوری از سریع‌ترین و بزرگترین انواع دستگاه های چمن زنی با قابلیت‌ها و امکانات بسیار است که در مدل‌های مختلف به بازار عرضه می‌شود. این نوع چمن زن دارای یک موتور بنزینی چهار چرخ و تیغه‌های پر قدرت  است و سرعت بالایی برای انجام کار دارد. مخزن جمع‌آوری چمن زن تراکتوری، ظرفیتی تا حدود 300 لیتر دارد. برای عملکرد بهتر تیغه‌ها، سیستمی با کلاچ مغناطیسی روی آن‌ها طراحی شده و قدرت این دستگاه توسط موتورهای چهار زمانه دو سیلندر تأمین می‌شود. حداقل عرض برش چمن زن تراکتوری حدود 60 و حداکثر عرض آن 140 سانتی‌متر است. از چمن زن تراکتوری برای فضاهای بسیار بزرگ مثل چمن استادیوم های ورزشی، پیست اسب سواری و غیره استفاده می‌شود. قیمت چمن زن تراکتوری بسیار بالاتر از مدل‌های برقی و بنزینی است.

نحوه انتخاب چمن زن مناسب

انتخاب چمن زن متناسب با شرایط زمین چمن، یکی از اصلی‌ترین مسائل پیش روی کاربران است. توان موتور ماشین چمن زن شما باید جوابگوی فضا و حجم کارتان باشد. قبل از خرید ماشین چمن زنی، باید مساحت و شیب منطقه موردنظر خود را ارزیابی نمائید. اول از هر چیزی دقت نمائید که ماشین چمن زن مورد نظرتان با توان جسمانی کاربر متناسب باشد. در این مورد قبل از خرید در مورد اندازه، وزن و روند کاری دستگاه چمن زن اطلاع حاصل نمائید.

منبع تغذیه ماشین چمن زنی نیز از مواردی است که قبل از خرید چمن زن باید به آن توجه نمائید. در مدل های شارژی به ظرفیت باتری و مدت زمان نگهداری شارژ و در مدل‌های برقی به طول کابل دستگاه توجه نمائید. قدرت موتور فاکتور مهم بعدی برای انتخاب چمن زن است که در این خصوص باید متناسب با متراژ زمین و نیز ضخامت و ارتفاع چمن‌ تصمیم‌گیری نمایید. در نهایت خرید دستگاه چمن زن علاوه بر موارد مذکور، تا حد زیادی به میزان بودجه شما بستگی دارد.

قیمت چمن زن

قیمت چمن زن نیز همچون دیگر ابزارهای کشاورزی به فاکتورهای متعددی از جمله برند و کشور سازنده، نوع موتور، قدرت چمن زن، نوع تیغه‌ها، کیفیت و سایر مشخصات فنی دستگاه چمن زن بستگی دارد. همانطور که اشاره کردیم چمن زن‌ها دارای تنوع زیادی هستند. نوع برند، منبع قدرت و نوع موتور از عوامل اصلی اثرگذار بر قیمت چمن زن می‌باشند. برای مشاوره و اطلاع دقیق از قیمت چمن زن می‌توانید با شماره‌های درج شده در سایت تماس حاصل فرمائید. ما به‌عنوان مرکز فروش چمن زن مفتخریم که تمام تجارب خود در این زمینه را در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهیم.

قیمت چمن زن دستی ارزان

چمن‌ زن دستی یکی از ساده‌ترین انواع چمن ‌زنی است و قیمت چمن زن دستی ارزان تر از چمن ‌زن های موتوری است. این چمن زن به سبب عملکرد ساده و قیمت پایین‌تر، بازار فروش خوبی دارد. از جمله عوامل مؤثر بر روی قیمت چمن زن دستی می‌توان به نوع برند، هزینه تولید، انبار و نگهداری، دستمزد نیروی انسانی و غیره اشاره کرد. به‌طور کلی، قیمت چمن زن های دستی محبوب موجود در بازار از حدود 2500000 تا 4500000 متغیر است. چنانچه در صدد خرید چمن زن دستی ارزان قیمت هستید، انواع مدل‌های ایرانی گزینه‌ی مناسبی برای شما هستند.

قیمت چمن زن دستی دیجی کالا

چمن‌ زن های دستی نیز مانند دیگر دستگاه های چمن زنی دارای تنوع گسترده‌ای هستند و به تبع آن قیمت های متفاوتی نیز دارند. قیمت چمن زن دستی دیجی کالابه‌عنوان یک مرکز فروش چمن زن در حدود 3000000 تا 5000000 تومان است.

قیمت دستگاه چمن زن بنزینی

به‌طور معمول قیمت چمن زن بنزینی نسبت به سایر دستگاه های چمن زن برقی بیشتر است.اما به دلیل مناسب بودن این دستگاه‌ها برای کار در محیط‌های بزرگ و خستگی کمتر کاربر در این حجم کاری، طرفداران خاص خود را دارد.اکثر مارک های موجود چمن زن بنزینی موجود در بازار ایران کارآیی نسبتا یکسانی دارند، اما ممکن است کیفیت آنها کمی متفاوت باشد که بسته به کشور و شرکت تولید کننده قیمت متفاوتی نیز دارند. قیمت چمن زن بنزینی در بازار ابزارآلات کشاورزی از 5000000 تا 20000000 تومان متغیر است.

قیمت چمن زن دست دوم

همانطور که اشاره شد دستگاه چمن زنی در مدل‌ها و قیمت‌های گوناگون تولید و به بازار عرضه می‌شود. ممکن است برخی از کاربران به دلایلی چون کمبود بودجه، خرید چمن زن دست دوم را ترجیح دهند. اما باید بگوییم که نگهداری صحیح از دستگاه چمن زنی همچون دیگر ابزارهای کشاورزی، مستلزم دقت و توجه بسیار است. هر چند ممکن است قیمت چمن زن دست دوم پایین‌تر از انواع نو آن باشد، اما به دلیل عدم اطمینان از سلامت کامل موتور و تجهیزات، بهتر است از خرید آن صرف‌نظر نمائید.