نحوه کشت فلفل سبز در گلخانه

  • تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
  • بازدید : ۶۳۸۰
فلفل : از خانواده Solanacea و هم گروه بادمجان و گوجه فرنگی است .
اصل قدمت :
اصل آن از آمریکای جنوبی است و ارقام آن امروزه در اروپا و آسیا گسترده شده است ، اگرچه گیاهان این خانواده دائمی هستند ولی بعنوان یک گیاه یکساله در شرایط اقلیمی با توجه به درجه حرارت محیط کشت می شود .اطلاعات کلی :
- درجه حرارت مناسب خاک برای جوانه زدن 35-25 درجه سانتیگراد
- درجه حرارت مناسب در 24 ساعت (33-21) درجه سانتیگراد و حداکثر(35) درجه سانتی گراد می باشد و حداقل (13) درجه سانتی گراد می باشد
- مدت زمان لازم برای رسیدن در حالت سبز 80-65 روز
- فاصله گیاه روی خط 50-40 سانتی متر
- بذر مورد نیاز در هکتار 500-400 گرم
- تعداد در روزهای لازم برای جوانه زدن 9-8 روز
- فاصله بین خطوط در گیاه 90-60 سانتی متر
- تعداد بذر در یک گرم 175-150 عدد
از زمان انتقال نشاء در حالت قرمز 100-85 روز
- بذر پست شده
- مقدار بذر در 1000 متر مربع 30 گرم یا 2/2-2 گیاه در متر مربع
کشت فلفل در گلخانه :
اصولا" فلفل گرمادوست بوده در مناطق سرد شمالی و مرکزی ایران به کندی رشد می کند و بدین سبب کشت بذر در خزانه صورت می پذیرد. معمولا" در فصل سرد حدودا" 10 هفته زمان لازم است تا بذر کشت شده در خزانه قابلیت انتقال به زمین اصلی را پیدا نماید ولی در هوای مناسب این زمان به 4-6 هفته تقلیل می یابد. چون زمان نگهداری نشاء در خزانه نسبتا" طولانی است ، از اضافه نمودن کود ریشه زا (ماکرواستارتر) برای ریشه زائی و نیز آمینوکلات عناصر میکرو برای تغذیه در خزانه باید استفاده نمود. دقت نمایید نشاء در هنگام جابجائی پیر نشود زیرا سریعا" به باررفته و بوته قادر به رشد شاخ و برگ و تولید حداکثر نخواهد شد .
تلقیح :
با اینکه فلفل گیاهی خود تلقیحی می باشد ولی در گلخانه بدلیل گلهای متفرق روی بوته برای کمک به تلقیح تنظیم درجه حرارت و رطوبت استفاده از آمینوکلات های ضد استرس و مثل تراسورب و امینوکلات های پتاس عناصر میکرو آمینوکلات کلسیم و آمینوکلات بر و منگنز و آمینوکلات منیزیم ضروری بنظر می باشد .
دیگر بکارگیری زنبور و یا سایر وسایل گرده افشان مفید خواهد بود . بهترین درجه حرارت تلقیح بین 25-18 درجه سانتیگراد می باشد .
- عوامل بیماری زا در فلفل :
الف : بیماریهای قارچی : ورتسلیوم ، فوزاریم ، فیتوفترا ، اسکلروتیا، سفیدک دروغی و حقیقی
ب: بیماری های فیزیولوژیک : آفتاب سوختگی ، ترک خوردگی میوه ، خالدار شدن میوه ، بدشکلی میوه
کمبود ها :
کمبود ازت ، فسفر ، پتاس ، منیزیم ، کلسیم ، گوگرد ، آهن ، منگنز ، مس ، روی ، مولیبدن و بر که در تمامی موارد فوق از آمینوکلات های مربوط و در خصوص کمبود مولیبدن و مس و گوگرد و سایر عناصر از آمینوکلات عناصر میکرو استفاده می گردد و همچنین برای از بین بردن استرس و باز شدن روزنه ها و تلقیح از تراسرب برگی استفاده نمود .
جهت کمبود آهن از آهن فروسترین وآمینوکلات آهن استفاده شود .
نور:
در مناطق پر باران کمی نور سبب پائین آمدن ارتقاء کمی وکیفی محصول می شود . ولی دراغلب نقاط ایران شدت نور باعث آفتاب سوختگی می شود .
دانه فعالیت گیاه فلفل درشدت نور 800 ژول بر سانتی متر در روز می باشد و از 1000 ژول بر سانتی متر مربع در روز بیشتر احتیاج به سایه انداز و پوشش گیاه با برگها خود دارد.
هرس :
هرس برای فلفل در نظر گرفته نشده ، بسته به فاصله کشت و یا رقم مورد استفاده در هر بوته 2 ساقه نگهداری و جوانه انتهایی بقیه ساقه ها در طول 20-10 سانتیمتر از سطح زیر قطع می نماید تا از رشد آنها جلوگیری شود معمولا" جوانه انتهایی را در این گیاه نباید هرس نمود و راه حل عملی دیگربوسیله مفتول فلزی که در ابتداء و انتها و وسط خطوط کوبیده می شود با طناب کشی بوته ها را روی آن هدایت نموده و در صورت شاخه برگ اضافی آنها را آرایش داده و روش دیگر شکل زیر می باشد .

دیدگاه ها

بدون نام
۱۳۹۷/۰۵/۲۲ ۰۶:۰۶
بوته فلفل سبز گل میده 2 روزبعدخشک میشه خواستم بدونم فلفل کی درمیاد

اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید

همزمان با تأیید انتشار دیدگاه من، به من اطلاع داده شود.
* دیدگاه هایی كه حاوي توهين است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن دیدگاه های خود به صورت حروف لاتين (فينگليش) خودداري نماييد.