خواص زئولیت و کاربرد آن در کشاورزی

  • تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
  • بازدید : ۴۵۲۸
خواص زئولیت و کاربرد آن در کشاورزی
زئولیت دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی و پاکسازی است که از عوارض قارچی خاک، گیاه و محصول ( به خصوص آفلاتوکسین) جلوگیری کرده، به حفظ سلامتی ریشه و ساقه کمک شایان می نماید، که بهترین محصول بدون قارچ را به بازار صادرات عرضه می کند. با توجه به این خاصیت زئولیت، می توان زئولیت را در بسته بندی و یا انبار محصولات استفاده نمود تا از قارچ زدگی، فساد و خرابی آنها ممانعت نمود.
زئولیت دارای مواد اولیه مانند پتاسیم، کلسیم، سدیم، آلومنیوم، منیزیم، سیلسیوم، فسفر، گوگرد، مس، آهن، منگنز، و... که به عنوان بهترن مکمل غذایی دامی و کودهای کشاورزی محسوب شده و در بهره برداری و تولید بیشتر محصولات کشاورزی و دامی نقش مهمی ایفا می نماید.
زئولیت قابلیت فراوان در جذب و ذخیره سازی آب دارد که این امر باعث می شود:
- در مصرف آب صرفه جویی می شود. با استفاده از این خاصیت حتی می توان زئولیت را در بسته بندی یا انبار محصولات استفاده نموده، تا رطوبت موجود و اضافی را جذب نمود، از فساد و گندیدگی محصولات جلوگیری به عمل آورد.
- آب مصرفی گیاه ذخیره شود تا در هنگام لزوم از زئولیت به خاک تزریق شده و مورد استفاده قرار گیرد.
- به علت ذخیره سازی آب از شسته شدن و هرز رفتن مواد مغذی کودها به سطوح پایین خاک جلوگیری به عمل می آورد، که این مورد خود به تنهایی باعث مقوی ماندن خاک می شود و از فقیر شدن خاک از مواد غذایی ممانعت می نماید.
به علت در برداشتن عناصر مفید مورد نیاز رشد جانداران، خاک زراعی تحت کاشت را غنی می سازد و باعث ازدیاد، افزایش و درشت تر شدن محصول باغات و مزارع ( علی الخصوص محصولات غده ای مانند سیب زمینی و...) و نیز بهبود رشد گیاهان و درختان و همچنین زودرس شدن میوه آنها می شود. تاثیر زئولیت در نوع کشت آبی و دیمی متفاوت نبوده بلکه از عملکرد یکسانی بر خودار است، اما از نظر مقدار مصرف با همدیگر متفاوتند.

دیدگاه ها


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید

همزمان با تأیید انتشار دیدگاه من، به من اطلاع داده شود.
* دیدگاه هایی كه حاوي توهين است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن دیدگاه های خود به صورت حروف لاتين (فينگليش) خودداري نماييد.