قیمت‌گذاری دستوری دولت بر روی مرغ قابل قبول نیست

  • تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۰۹/۱۳
  • بازدید : ۱۲۴۲
نشست خبری با موضوع بیماری های فوق حاد بایدها و نبایدها، با حضور مدیران انجمن جوجه یک روزه، اتحادیه سرارسری میهن و اتحادیه سراسری مرغ گوشتی در محل انجمن جوجه یک روزه برگزار شد. نشست خبری با موضوع بیماری های فوق حاد بایدها و نبایدها، با حضور مدیران انجمن جوجه یک روزه، اتحادیه سرارسری میهن و اتحادیه سراسری مرغ گوشتی در محل انجمن جوجه یک روزه برگزار شد.
فاروقی از این نشست با انتقاد از روش‌های سنتی دولت برای تنظیم بازار، گفت: این روش‌ها برای دوران جنگ و تحریم جوابگو بود ولی امروز دیگر کارساز نیست و صاحبان صنعت باید بفهمند که ما نیاز به تغییر رویکرد و ساختار داریم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با طرح این موضوع که هم اکنون 1800 تشکل در این بخش فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: باید پرسید این تشکل‌ها چه کار خاصی می‌خواهند انجام دهند. مضاف بر آنکه در تمام دنیا این قدر تولیدکننده خرد وجود ندارد و ما ساختارمان را باید به سمت بزرگ مالکی ببریم.
وی ساختار زنجیره‌ای را بهترین ساختار هم برای مصرف‌کننده و هم برای تولیدکنندگان دانست و افزود: این سؤال مطرح است که چه اصراری در وزارت‌خانه وجود دارد که رانت بدهد. از طرف دیگر می‌گویند قیمت مرغ گران است، اما وقتی قیمت جهانی مرغ بین 2.5 تا 3 دلار باشد، با احتساب ارز مبادله‌ای، حداقل کیلویی بین 10 تا 12 هزار تومان می‌شود.
وی از پیشنهاد طرحی برای مطالعه روش‌های حمایتی در بخش کشاورزی خبر داد و گفت: باید پرسید اینکه دولت مجوز تولید 360 میلیون قطعه مرغ گوشتی را در هر دوره داده است بدون آنکه زیرساخت‌های صادراتی فراهم شده باشد، چه معنایی دارد. در همه جای دنیا 90 درصد مرغ تولیدی برای خودشان مصرف می‌شود و 10 درصد ظرفیت ساختاری است، اما این رقم در کشور ما به گونه‌ای دیگر است.
همچنین علی صابری دبیر انجمن شرکت‌های تولیدکننده مرغ گوشتی هم گفت: صنعت طیور به لحاظ سرمایه‌گذاری، گردش نقدینگی و اشتغال‌زایی، یک صنعت عظیم تلقی می‌شود که در کنار آن آسیب‌پذیری زیادی را هم دارد، تا جایی که در 4 سال اخیر مرغداران با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو بوده‌اند.
وی در ادامه گفت: علیرغم تمام هماهنگی‌ها و تلاش‌هایی که توسط اتحادیه مرغداران گوشتی و جوجه یک روزه برای کاهش قیمت تمام شده این نهاده طرح شده بود، اما در این زمینه تا مدتی موفق نبودیم و با وزارت جهاد کشاورزی صحبت کردیم که اگر امکان تأمین ماهانه 130 میلیون قطعه جوجه یک روزه در کشور وجود ندارد، بخشی از این کمبود را از طریق واردات تخم‌مرغ نطفه‌دار تأمین کنیم، تا مانند سال گذشته دچار چالش نشویم.
صابری با انتقاد از اینکه قیمت برخی نهاده‌ها از جمله علوفه ذرت 20 درصد و سویا 15 درصد افزایش قیمت داشته است، تصریح کرد: امروز یکی از دغدغه‌های مرغداران ما گرانی نهاده است، در صورتی که تغییر قیمت جهانی در نهاده‌ها اتفاق نیفتاده است.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه بخش عمده‌ای از غذای طیور وارداتی است، افزود: همین بالا و پایین شدن قیمت نهاده‌ها سبب می‌شود که مرغدار ما نتواند ثباتی در قیمت تمام شده‌اش پیش‌بینی کند.
صابری افزود: اکنون قیمت جوجه یک روزه با توجه به نوع و کیفیت آن بین 1600 تا 1850 تومان است، اما از طرف دیگر قیمت‌گذاری دستوری دولت سبب می‌شود که تولیدکنندگان نتوانند تعادلی در هزینه سربار خود ایجاد کنند و دولت باید اجازه دهد که عرضه و تقاضا قیمت‌ها را مشخص کند.
دبیر انجمن شرکت‌های تولیدکننده مرغ گوشتی در پایان بیان کرد: دولت اگر نگرانی بابت تأمین مرغ مورد نیاز بازار دارد، می‌تواند توسط شرکت پشتیبانی امور دام، ذخایر استراتژیک خود را تأمین کند، اما اینکه بخواهد با قیمت‌گذاری دستوری بخش خصوصی را درگیر کند، قابل قبول نیست.

خبرگزاری ایلنا – 96/9/13

دیدگاه ها


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید

همزمان با تأیید انتشار دیدگاه من، به من اطلاع داده شود.
* دیدگاه هایی كه حاوي توهين است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن دیدگاه های خود به صورت حروف لاتين (فينگليش) خودداري نماييد.