توسعه آبیاری تحت فشار، کلید طلایی مدیریت منابع آب

  • تاریخ انتشار : ۰۰۰۰/۰۰/۰۰
  • بازدید : ۱۲۰۲
توسعه آبیاری تحت فشار، کلید طلایی مدیریت منابع آب
تاکنون دو هزار و 300 هکتار از اراضی کشاورزی استان خراسان جنوبی به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شده اند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی با اعلام این مطلب گفت: تاکنون دو هزار و 300 هکتار از اراضی کشاورزی استان با اعتباری بالغ بر 96 میلیارد ریال به سیستم نوین آبیاری تحت فشار (بارانی ـ قطره ای) تجهیز شده اند.
بنا به اعلام اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی، غلامرضا هادربادی افزود: مطالعات سه هزار هکتار دیگر از منابع آبی مستعد جهت اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار به پایان رسیده که در صورت آمادگی بهره برداران، اقدامات لازم بعمل خواهد آمد.
وی با اشاره به اینکه دولت در راستای استفاده بهینه از منابع آب و خاک، افزایش راندمان آبیاری بخش کشاورزی و توسعه طرحهای نوین علمی، برای اجرای پروژه های آبیاری تحت فشار یارانه و تسهیلات خاصی اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: دولت به ازای هر هکتار از اراضی زیر پوشش آبیاری تحت فشار 28 میلیون ریال تسهیلات پرداخت می کند که 50 درصد آن به صورت بلاعوض از محل اعتبارات خشکسالی و 14 میلیون ریال در قالب تسهیلات بانکی به منظور اجرای پروژه های آب و خاک مرتبط با طرح علاوه بر مبالغ فوق پرداخت می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی بکارگیری کود و سم همراه با آب آبیاری، جلوگیری از رشد بی رویه علفهای هرز، کاهش آفات و امراض، امکان پذیر شدن آبیاری در اراضی شیبدار، جلوگیری از فرسایش بی رویه خاک، کنترل پذیر شدن میزان برداشت آب از منابع آبی و سهولت در اعمال مدیریت آبیاری در مزرعه را از مزایای آبیاری به روش تحت فشار برشمرد و افزود: با اجرای این سیستم آبیاری علاوه بر افزایش متوسط بهره وری هر مترمکعب آب مصرفی، هزینه های تولید کاهش یافته و میزان تولید از لحاظ کمی و کیفی در واحد سطح افزایش خواهد یافت.
هادربادی میزان استقبال بهره برداران استان از اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار را به علت خرده مالکی اراضی، ضعف بنیه مالی، محدودیت منابع آبی و خاکی و مشکلات بانکی رضایت بخش ندانست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی از متقاضیان استفاده از تسهیلات آبیاری تحت فشار خواست تا از این فرصت مناسب نهایت بهره برداری را بعمل آورده و درخواست خود را به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مربوطه ارایه دهند تا پس از بررسی، در صورت احراز شرایط لازم، به بانک عامل معرفی شوند.
وی در بخش دیگری درخصوص اقدامات انجام شده جهت ذخیره سازی آب کشاورزی گفت: در منابع آبی کوچک (زیر 15 لیتر در ثانیه) بر اساس اولویت، هرساله اعتبارات خاص جهت احداث استخر به ویژه در قنوات اختصاص پیدا می کند.
هادربادی با اشاره به اینکه باید اراضی کشاورزی از حالت خرده مالکی به سمت یکجا کشتی و تجمیع هدایت شود، افزود: طرح تسطیح و یکپارچه سازی اراضی در اکثر شهرستانهای استان در حال اجرا است که در این مزارع بحث مدیریت آبیاری و مصرف بهینه آب اعم از انتقال و توزیع آب در مزرعه به گونه ای که راندمان آبیاری به حداکثر ممکن برسد و استفاده از ماشین آلات کشاورزی در این اراضی میسر شود، مورد توجه قرار گرفته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی میزان راندمان آبیاری در استان خراسان جنوبی را 5/31 درصد ذکر کرد و یادآورد شد: مطابق برنامه، در صورت محقق شدن اعتبارات و سایر شرایط، سالانه باید به میزان یک درصد راندمان آبیاری را در استان افزایش دهیم .

 خبرگزاری ایانا - 89/2/19

دیدگاه ها


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید

همزمان با تأیید انتشار دیدگاه من، به من اطلاع داده شود.
* دیدگاه هایی كه حاوي توهين است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن دیدگاه های خود به صورت حروف لاتين (فينگليش) خودداري نماييد.