گروهبندی گیاهان زراعی بر اساس عکس العمل به طول روز

  • تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۵/۲۷
  • بازدید : ۱۴۹۷۳
در این گروهبندی گیاهان را به دو گروه اصلی روز بلند و روز کوتاه تقسیم می کنند. هرگاه اکثر ارقام و یا واریته های یک گونه گیاهی عکس العملی به بطول روز نداشته باشند آن گونه را ممکن است بی تفاوت محسوب نمود.
گیاهان روز کوتاه : انتقال از مرحله رشد رویشی به زایشی در گیاهان روزکوتاه همراه با کاهش طول روز تسریع می گردد و روزهای بلند منجر با تأخیر در گلدهی آنها می شود. گیاهانی مانند سویا ، کنف ،‌ذرت ،‌ذرت خوشه ای ، آفتابگردان ، پنبه ، برنج و لوبیا چشم بلبلی در این گروه قرار می گیرند.
گیاهان روز بلند :اما در هر حال آن گونه ماهیتا روزبلند یا روز کوتاه محسوب می شود. بسیاری از ارقام اصلاح شده گیاهان زراعی عکس العمل زیادی بطول روز ندارند و بی تفاوت می باشند. هرچه رقمی دیررس تر باشد ،‌حساسیت آن به طول روز بیشتر است و چون در شرایط مشابه دیرتر از از سایر ارقام به مرحله گلدهی می رسد به آن دیر رس می گویند. در بین گیاهان زراعی سویا از همه بطول روز حساس تر است.
علاوه بر طول روز ، عواملی مانند بالایی حرارت هوا ، کمبود ازت و رطوبت خاک ، افزایش سن گیاه و ذخیره غذایی آن در تسریع انتقال از رویشی به زایشی نقش دارند. گیاهان روزبلند – انتقال از مرحله رشد رویشی به رشد زایشی در گیاهان روز بلند همراه با افزایش طول روز تسریع می گردد و روزهای کوتاه منجر با تأخیر در گلدهی آنها می شود. گیاهانی مانند گندم ، جو ،‌چغندر ، خود و گلرنگ در این گروه قرار می گیرند.

دیدگاه ها


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید

همزمان با تأیید انتشار دیدگاه من، به من اطلاع داده شود.
* دیدگاه هایی كه حاوي توهين است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن دیدگاه های خود به صورت حروف لاتين (فينگليش) خودداري نماييد.